Over ons

Double Cross P-formance

Double Cross P-formance staat onder leiding van Cindy Camphens. Zij heeft een dansopleiding en een pedagogische opleiding genoten. Daarnaast heeft zij al heel veel jaren dans en lesgeef ervaring. Al vanaf de basisschool heeft Cindy zich bezig gehouden met dansen en bewegen op muziek waaronder Ritmisch turnen en jazzballet. De “juf” van Cindy had gevraagd of ze mee wilde helpen op maandag middag met de kleuters met dansen en vanaf die tijd is het in een sneltrein vaart gegaan. Na een aerobics opleiding van de KNGU kreeg Cindy de mogelijkheid om zelf voor groepen te gaan staan toen Cindy 16 jaar was. Cindy was niet weg te krijgen bij allerlei sportcentra en dansscholen. Steplessen, aerobics, maar ook City Jam. City Jam was de voorloper van Streetdance.

Na een opleiding Funky Moves ging Cindy ook kinderen lesgeven. De vader van Cindy had gezegd dat het toch wel handig zou zijn dat ze ook een “normale” opleiding moest gaan doen, want stel je toch eens voor dat je een langdurige blessure zou krijgen, dan moest ze wellicht stoppen met lesgeven, maar dan was er geen basis voor een andere baan. Zo gezegd is zo gedaan. De opleiding Sociaal Pedagogisch Werk heeft Cindy afgerond. Achteraf gezien is het de ideale combinatie en een goede basis, zeker nu Double Cross P-formance veel danslessen verzorgt op het basisonderwijs. Tussendoor heeft Cindy nog allerlei danscursussen en modules en opleidingen afgerond, waaronder ook fitness en coaching. Tijdens de HBO opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening heeft ze ook haar affiniteit en betrokkenheid voor jeugdigen ontwikkelt. Naast Double Cross P-formance werkt Cindy ook als ambulant jongerenwerker. Dansen als middel binnen dit werkveld sluit vaak aan bij de jongeren die Cindy op straat tegen komt. Personal Coaching en Freelance opdrachten bij verschillende sportcentra, maar ook kinderfeestjes en weerbaarheidslessen in zowel groepen als individueel.

Nieuwsgierig geworden naar dit bezige bijtje? Stuur een mail voor meer info.

 

sbb-beeldmerk

 

Cindy aan het woord

Dansen en bewegen is voor mij enorm belangrijk. Naast dat bewegen goed is voor je lichaam, is het ook goed voor je geest. Plezier hebben staat bovenaan. Tijdens mijn lessen doen alle deelnemers er toe. Vind je het spannend om voor het eerst in de groep mee te doen, dan hebben we daar alle begrip voor. Iedereen is welkom en het maakt echt niet uit dat je niet perfect je danspasjes beheerst. Het gaat er om dat je plezier hebt. Zodra je plezier hebt, dan gaat het bewegen ook makkelijker.

DSC_7944

 

 Dominique Diender

Mijn naam is Dominique en ik ben 22 jaar.  Daarvan heb ik  al meer dan 10 jaar danservaring. Ik woon in Kampen en heb eerder lesgegeven aan een kids wedstrijdteam. Ik ben opgegroeid met Streetdance en haal mijn inspiratie uit verschillende stijlen zoals Hip Hop, House, Drum n Bass, Dancehall, Salsa, Modern en Capoeira waardoor ik mezelf ontwikkel. Ik train voor mezelf, volg lessen en start een opleiding om nieuwe ervaringen op te doen die ik weer aan kinderen kan meegeven.

Cindy heb ik leren kennen tijdens een workshop in Kampen en sindsdien ben ik niet weggegaan. Haar manier van lesgeven spreekt mij erg aan. Zij ziet het potentieel in mij en opent nieuwe deuren. Tijdens haar zwangerschap heeft ze me gevraagd als inval en zo ben ik samen met de Rookies gaan trainen maar er staan nog meer leuke dingen te wachten. Trainen met de Rookies voor het NK, zelf lessen volgen om mezelf voor te bereiden voor het NK en nog veel meer!
Ik kan heel veel kletsen maar ik ga liever dansen! Doe je mee?
IMG_3899 copy
Amber Steenbergen:

 

 

 

 

Judith  de Heij- Been

Ik ben Judith de Heij-Been en ik geef namens Cindy de PeuterSwing-lessen.

Dit doe ik inmiddels alweer een aantal jaren met erg veel plezier!

Eerder heb ik gewerkt op een kinderdagverblijf met kinderen van 0-4 jaar en ben ik vrijwilligster geweest op een peuterspeelzaal.  Verder sport ik graag; ik speel vanaf mijn 8ste volleybal en dat doe ik nog steeds. Ook heb ik jeugdteams getraind-gecoacht. Naast de volleybal ga ik graag wandelen en doe ik aan fitness. Als klein meisje zat ik op Jazz-ballet en later heb ik een aantal jaren aan stijldansen gedaan en deed ik mee aan wedstrijden. Later volgde ik een aantal jaren de lessen bodyjam op de sportschool.

Inmiddels ben ik mama en heb ik een dochter en een zoon. Mijn dochter danst in het wedstrijdteam bij Cindy en Dominique en mijn zoon heeft ook meegedaan aan de PeuterSwing.   Toen mijn dochter ging dansen bij Cindy, en later mijn zoon ook, leerde ik haar steeds beter kennen en aangestoken door haar enthousiasme ging ik achter de schermen helpen tijdens de eindshow en niet veel later ook bij de danswedstrijden van mijn dochter.

Toen Cindy mij vroeg of ik de PeuterSwing wilde gaan geven hoefde ik niet lang na te denken!

Dus heb je en peuter die net als ik graag danst en veel in beweging is? Geef je peuter dan snel op om een keertje mee te komen swingen! Tot dan…

IMG-20150531-WA0030

 

Kijk voor ons PeuterSwing aanbod bij het kopje “lessen”.

 

 

Meld je aan voor de les, zodat we op je komst kunnen rekenen!

 

 

Phototastic-2014-08-31-16-41-32

 

 

 

Danielle Joshua: Capoeira

 

Adita Majdanac: Dans

 

Stagiaires/ assistentes : Sushilla Vink, Anne May Renfurm, Felice Tuten